Perenboom online


Ik kocht deze week online een perenboom via de website fruitboom.nl.

Want bij mijn zoektocht naar een zeewindbestendige boom was ik uiteindelijk uitgekomen bij een stoofpeer, de bekende Gieser Wildeman roodkokende peer. En ‘fruitboom.nl’ verkoopt dit ras en levert het tegen een betrekkelijk geringe vergoeding aan huis.

Na het overmaken van 28 euro inclusief verzendkosten ging ik vol ongeduld (want zo ben ik) zitten wachten op de boom en de bezorgdienst.

Het wachten viel mee, want binnen twee dagen na de gedane bestelling arriveerde de boom al, goed verpakt in een smalle kartonnen doos en met een mooie potkluit. Vanwege dat laatste is het mogelijk om in deze tijd van het jaar te planten, als de grond nog warm is en de temperaturen relatief hoog. De boom kan zich dan nog voor de winter vastzetten en misschien nog een stukje groeien.

Het is dan overigens wel zaak om een eventuele vakantie uit te stellen, om te voorkomen dat je bij thuiskomst een uitgedroogde, verlepte boom aantreft….

Stoofpeer Gieser Wildeman, met de verpakking ernaast

Toen ik hem in huis uit de verpakking haalde, leek het een flinke boom, maar als je hem dan in de tuin zet met de potkluit in de grond, wordt ie ineens een stuk kleiner!

In de tuin geplant

Het boompje, plusminus 1.25 meter hoog, staat in met compost verrijkte grond voor een goede start. De takken heb ik horizontaal uitgebogen en gefixeerd met touwtjes. Dit bevordert de vruchtzetting. En verder is het afwachten en hopen dat de stormachtige wind van vandaag en morgen de boom niet beschadigd……

2 gedachten over “Perenboom online

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s