Woningnood en statushouders


Een bericht op de website Rijksoverheid.nl: het komend halfjaar worden er 11.000 huurwoningen geclaimd voor asielzoekers met een verblijfsvergunning. En dat terwijl de woningnood groter is dan ooit en mensen vaak jaren moeten wachten op een huis.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/03/29/komend-halfjaar-woningen-nodig-voor-11.000-vergunninghouders

Je zou er bijna PVV-stemmer van worden! Bijna zeg ik, niet helemaal.
Want ik gun een echte vluchteling een plaatsje in Nederland, mits hij/zij bereid is te integreren in onze samenleving door onze taal en gebruiken te leren.
Maar 11.000 is veel, teveel zou ik bijna zeggen. Want ik gun dat Nederlandse gezin dat jaren op een grotere woning moet wachten, net zo goed een plekkie. En 11.000 per halfjaar is 22.000 per heel jaar.
Maar ik heb de wijsheid ook niet in pacht, zeg ik er gelijk bij. Waarvan akte….

2 gedachten over “Woningnood en statushouders

  1. Ik vind het ook lastig, Jan Jaap. Vooral omdat de concentratie van woningzoekenden in het westen ligt, waar ook de meeste woningnood is. Ik ken mensen die gevlucht zijn en die moeten ook echt welkom zijn en toch blijft het een spannende verhouding…. Als ik dan zag in de vakantie dat in het oosten van Duitsland duizenden huizen leeg staan, dan moet je het dus ook over Europees beleid hebben. Of ik moet verhuizen naar het oosten van Duitsland…

    Like

    • We hebben arbeidsmigranten nodig voor het opvangen en betaalbaar houden van de vergrijzing, las ik laatst. Want dat gaat de komende dertig jaar de pan uit rijzen volgens de rekenmeesters.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s