Afgezaagd


liguster
Afgezaagde ligusters…

ik hoop niet dat u het afgezaagd vindt klinken als ik zeg dat dit een nogal zagerig verhaaltje wordt…..

…..want het is nu eenmaal niet anders. Ik wilde u doorzagen over mijn werk van vandaag: het afzagen van ligusters op de kwekerij waar ik werk. Het gaat om ligusters met de Latijnse naam Ligustrum ovalifolium – een naamgeving trouwens die oorspronkelijk gebaseerd is op het werk van de beroemde Zweedse botanist Carolus Linnaeus.

Maar goed, daar wil ik verder niet over zagen en zeuren….

….het gaat me alleen maar om het zagen van die ligusters. Dat was nog een hoop werk, want alles moest met de hand en ik was in mijn eentje…je zou er blaren op je handen van krijgen! En waarom? Wel om mooie (haag)planten te krijgen die na al dat werk van onderen uitlopen met nieuw fris groen. En daarna met winst verkocht kunnen worden, het finale doel van al het werk op de kwekerij.

Ik ben met al dat zagen de hele dag druk geweest, maar ben gelukkig nu uitgezaagd. Ik hoop wel dat de afgezaagde ligusters de vorst van komend weekend doorstaan.

Eigenlijk niet zo bijdehand om dit werk nu te doen, zo vlak voor een vorstperiode, maar het was ook niet mijn idee….net zomin als het mijn idee is om de hele dag voorover gebogen te staan met een zaag in je hand om struiken te kortwieken – héél slecht voor je rug allemaal….

Advertenties

Een gedachte over “Afgezaagd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s