Dode vos


dode vos
Dode vos in close-up, een verkeersslachtoffer

We gingen naar mijn moeder in Twente vandaag, mijn vrouw en ik. Op het punt waar een uitloper van de Sallandse Heuvelrug de weg kruist, zag ik een dode vos liggen langs de kant, vermoedelijk aangereden door een auto. Ik remde af, draaide iets verderop de parallel lopende en vrijwel autoloze ventweg in, reed terug naar de plek des onheils en laadde daar de vos in de achterbak van mijn voertuig, zulks tot duidelijk ongenoegen (om niet te zeggen afgrijzen) van mijn gade….

Op mijn smartphone checkte ik later de prijs van het laten prepareren van een vos: 495 euro volgens deze website….dat is mij veel te duur! En Staatsbosbeheer bleek na telefonisch contact hem/haar ook niet te willen: ze hadden er al genoeg….

Dus heb ik het beest bij thuiskomst in mijn achtertuin begraven, na eerst nog even een foto gemaakt te hebben voor deze blog. Rust zacht, vosje!

Advertenties

Een gedachte over “Dode vos

  1. Wat goed dat je hem meegenomen hebt! Zo’n mooi beest! Ik weet dat ze overlast bezorgen, maar ik heb een zwak voor vossen. Ze zijn prachtig! Hopelijk gedijen je planten goed op het kadaver.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s