Open brief aan alle reformatorische kerken


refo

Hieronder een link naar een artikel op Cip.nl. Het is een open brief aan de reformatorische kerken, geschreven door een vrouw en moeder die bewogen is met diezelfde kerk. Vanuit die bewogenheid legt ze de vinger op de zere plek en doet ze een oproep om toch vooral de kern van de zaak in het oog te houden en te focussen op wat écht belangrijk is.

Een citaat uit het artikel:

Waarom mogen we eigenlijk zulke grote kerken, huizen, auto’s, dure kleding hebben? Dit mag blijkbaar gecombineerd worden met een zwaar geestelijk leven, terwijl de Bijbel spreekt over het gevaar van de mammon. Waarom hebben we de persoonlijke inwendige bekering uitvergroot, waardoor ons eenvoudige leven naar God en de redding van onze naaste er niet meer zo toe doet? Het is de achterliggende jaren gaan draaien om ónze bekering, ónze zondekennis, ónze rechtvaardigmaking.

Ten diepste geloven we niet in de waarheid na het sterven of geloven we in een vagevuur voor serieuze kerkmensen. Als we echt geloven in de ernst van de boodschap ná het sterven, dan zouden we God dag en nacht om genade smeken. Het is dus een ernstige schijnvertoning.

Ik heb de open brief met instemming gelezen. Hieronder de link:

Open brief aan alle reformatorische kerken

Advertenties

4 gedachtes over “Open brief aan alle reformatorische kerken

 1. H. van den Arend

  Hallo Jan Jaap,
  Ik ken de uiterst rechterflank van de Ger. Gezindte niet van binnenuit.
  De voorbeelden die deze mevrouw beschrijft kan ik me nauwelijks van
  bijv. Opa Kanis voorstellen en ook niet van je vader.
  Maar goed, deze dame heeft zulke zaken wel meegemaakt. En ik vind dat
  zij daar keurig over schrijft. Wat dat betreft: mee eens.
  Hartelijk groeten, ook aan Astrid,
  Oom Harro

 2. Loes Pols

  Hallo Jan Jaap,
  Even een reactie op de open brief aan Reformatorische kerken. Auteur beschrijft een naar binnen gekeerd bolwerk, waarbij mensen God de wet voorschrijven en zich nauwelijks bekommeren om hun naaste, etc.
  Helaas zit er een kern van waarheid in, al moet ik zeggen dat ik me ook in veel dingen niet herken.
  In Amersfoort hebben wij een goed lopend bijbelhuis, waar 5 dagen in de week, in totaal 60 vrijwilligers gehoor geven aan de oproep van Jezus: Gaat dan heen, onderwijst alle volken….
  We organiseren bijbelcursussen, kinderclubs, maaltijden en bovenal willen we er zijn voor de mensen. Als mensen mij vragen: waarom doen jullie dit, dan is mijn antwoord: Omdat God zoveel van mensen houdt, dat Hij niet wil dat ze eenzaam zijn en zonder Zijn Vaderlijke troost leven. Hij zegt: geef ze maar een kop koffie en laat ze hun verhaal doen. In de relaties die ontstaan, ontstaat er ruimte voor getuigenis, het uitdelen van bijbels en gebed. Mensen komen bij ons in de kerk en zijn welkom zoals ze zijn. Ik heb al zo veel prachtige en wonderlijke dingen meegemaakt. Pas een bijbel gegeven aan een woonwagenbewoner, rijk getatoeëerd en met een enorm kruis aan een ketting op zijn borst. Hij kon niet lezen en schrijven, maar wilde toch een bijbel meenemen, want wie weet, wilde iemand thuis hem wel voorlezen. Vorige week een Pool meegenomen naar de kerk. Hij rook naar alcohol en viel halverwege in slaap. Na afloop zei hij dat hij het “erg gezellig” had gevonden.
  Als mensen gedesillusioneerd zijn in de kerk, dan denk ik altijd: doe er dan wat aan! Kom zelf in actie! Evangelisatie verandert een kerk en brengt zegen met zich mee voor iedereen.
  Groet,
  Loes.

 3. Pingback: Op weg naar het eindstation – Jeshuaist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s