Multiculti


multiculti

Onze volkstuinvereniging hier in Zoetermeer is behoorlijk multicultureel. Naast autochtone Nederlanders mogen we namelijk ook een substantieel aantal Turkse en Marokkaanse mensen tot onze medetuiniers rekenen. Op zich niks mee, al is het jammer dat sommigen van hen de Nederlandse taal nauwelijks lijken te beheersen. En dat levert dan weer problemen en misverstanden op en zorgt tevens voor de vorming van “kliekjes” van Marokkaanse en Turkse tuinders op ons complex.

En soms heb je het gevoel dat deze allochtone mensen een minder goed ontwikkeld gevoel hebben voor mijn en dijn, al moet je natuurlijk erg oppassen om niet meteen elke diefstal in de schoenen te schuiven van Turken en/of Marokkanen. Want op die manier werk je stigmatisering en demonisering in de hand en plak je ze een etiket op dat ze niet verdienen. Deze mensen verdienen respect, net als iedereen, ongeacht afkomst of cultuur.

Dit gezegd zijnde lees ik in de nieuwsbrief van onze vereniging dat het bestuur iemand gevonden heeft die er mogelijk voor gaat zorgen dat de communicatie met de anderstaligen gaat verbeteren:

BESTUUR

De heer K****** S***** zal gaan meedraaien in het bestuur, mede met het oog op communicatie. De heer S. spreekt niet alleen Nederlands maar ook Farsi, Arabisch, Russisch en beheerst ook enkele andere Slavische talen. Naar het bestuur hoopt zal dit de communicatie binnen de vereniging ten goede komen.

Een goed initiatief lijkt me, hopelijk spreekt de heer S. ook een mondje Turks….:-)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s