Eeuwigh gaat voor oogenblick


de dood1-1

De dood wint het hier op aarde altijd van het leven – een wetmatigheid waar zelfs bekende Nederlanders niet aan ontkomen.

Want lees de krant of kijk naar het Journaal: iedereen die naar de normen van de nieuwsmakers iets bijzonders gedaan heeft, legt vroeg of laat het loodje. Of hij of zij nu een bijzonder boek geschreven heeft, een graag geziene gast is geweest in talkshows op tv, geacteerd heeft in diverse films of een invloedrijk politicus is geweest: de dood gaat hun deur niet voorbij.

En daar liggen ze dan, de helden van vroeger en nu – de eens zo gulle lach op het gezicht verwisseld voor het doodsmasker en het in de sportschool afgetrainde lichaam voor altijd bevroren in rigor mortis.

Want eeuwigh gaat voor oogenblick, de dood heeft altijd voorrang. Na een korte periode van leven wordt ‘het tijdelijke verwisseld voor het eeuwige’, zoals ze in de Biblebelt zeggen. We wanen ons onsterfelijk, maar onze adem stokt na een ‘oogenblick’. En dát is het enige van belang in al die doodsberichten. Niet de prestaties van de overledene, zijn briljante boek of acteerkunst, maar de terugkeer van zijn lichaam naar de aarde en zijn ziel naar God.

….en toch blijft de wetenschap streven naar verlenging van ons aardse leven, bijna tegen beter weten in, zoals opgetekend in dit artikel op Scientias.nl: Onsterfelijk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s