Fijne meezingplaat


foreverly

In 1958 namen de Everly Brothers het album ‘Songs Our Daddy Taught Us’ op. Zoals de titel al een beetje doet vermoeden, was het een plaat met liedjes van vroeger, met de sfeer van het voorbije Amerika, de tijd dat tv en moderne media nog niet bestonden. De sfeer van samen rond een houtvuur liedjes zingen, gemengd met een vleugje Wilde Westen.

Anno 2013 heeft het gelegenheidsduo Billie Joe Armstrong en Norah Jones de liedjes van ‘Songs Our Daddy Taught Us’ opnieuw opgenomen en onder de titel Foreverly uitgebracht.
Ik kreeg de cd afgelopen week binnen en heb hem inmiddels enkele malen beluisterd. Het is een hele fijne plaat, zeer geschikt voor – bijvoorbeeld – een lange autorit. Om fijn mee te blèren of zachtjes voor jezelf mee te neuriën, als je niet zo’n grote zanger bent.
En dat de uitvoerende artiesten dicht bij het origineel gebleven zijn waardoor het soms net is alsof je de Everly’s zelf hoort is jammer, maar stoort niet echt.

Hieronder een van de liedjes van Foreverly. Het hele album staat trouwens integraal op YouTube, als je zoekt op de titel kom je het vanzelf tegen.

Advertenties

Een reactie op “Fijne meezingplaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s