Exotische import


P1010902

Een halsbandparkiet zit in een boom voor een appartementencomplex in Zoetermeer, terwijl de bewoner van de bovenste etage een palmboom op zijn balkon heeft gezet.

Halsbandparkieten komen in en rond de grote steden in het westen van het land veel voor. het zijn de nakomelingen van ontsnapte of losgelaten kooivogels. Ze kunnen blijkbaar goed tegen ons klimaat, want het worden er steeds meer, lijkt het wel.

P1010900

In close-up, maximaal ingezoomd met mijn camera

Advertenties

3 reacties op ‘Exotische import

  1. Bij ons vloog laatst een pappagaai tegen de voorruit; laag op de grond, toen ik keek stond hij/zij op, deed wat wankele pasjes en vloog toen een dennenboom in. Nooit weer gezien. Zou leuk zijn
    als die zich net als de halsbandparkieten, zich hier ook gingen vestigen.
    Overigens: weer mooie foto’s Jan Jaap! Bedankt.
    Oom Harro

  2. Toch mooie vogels, die halsbandparkieten. Jaren gelden kocht je ze nog in een winkel, deden wij ook. Ik meen voor 350 gulden! Het was een vrolijk, brutaal beest, dat er plezier in had de hond te pesten met zijn geschreeuw. Die van ons was een mannetje; dat zie je na 2 jaar aan de donkere ring om zijn nek. Zielig werd het pas toen er steeds meer soortgenoten in de tuin kwamen, hij zat dan altijd stilletjes te kijken. Daarom hebben we hem toen z’n vrijheid gegeven. Misschien niet zoals het hoort, maar hij leek heel blij! Ik heb altijd een zwak gehouden voor deze vogels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s