De storm uitzitten


storm

Ik moest weer eens wat schrijven op deze blog. De laatste tijd produceerde ik hier op deze plek meer foto’s dan tekst, iets dat nooit mijn bedoeling was.

Maar ja: tijdens het uitlaten van de honden een foto maken van een mooie paddenstoel langs de kant van het pad, is niet moeilijk. En die schoonheid daarna delen met anderen via mijn blog, geeft wel veel voldoening.
Schoonheid is overal, je moet er alleen op letten anders mis je het. Schoonheid is een boom in herfstkleur, een landschap in diffuus licht, een bloem die nog bloeit in oktober, een insect op een plant.

Mijn liefde voor schoonheid focust zich dus vooral op de natuur en veel minder op mensen, dat moge duidelijk zijn. Dit zegt natuurlijk iets over mijn persoonlijkheid en waarschijnlijk ook over mijn autistische aard.

Over autisme gesproken: het tv-programma Labyrint had gisteren een uitzending over Temple Grandin, een Amerikaanse vrouw die van haar ‘zwakheid’ – haar autistische stoornis – haar kracht heeft gemaakt. Ze heeft veel boeken geschreven over autisme en geldt als een expert op dit gebied. Maar ze heeft haar andere manier van kijken naar de dingen ook aangewend om het welzijn van dieren in haar vaderland te verbeteren.
Interessante vrouw, interessant programma voor autisten en hun familie.
(http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1375897)

Ik heb vorige week tegenover mijn begeleiders van het sociaal werkbedrijf aangegeven te willen stoppen met mijn huidige werk op de boomkwekerij in Wassenaar. Ik trek het niet meer, ben vaak al moe voordat ik begin te werken en dat heeft geen aanwijsbare fysieke oorzaak.
De kou buiten, het saaie werk, de lange lange dag, de stress als ik met iets onverwachts geconfronteerd wordt, de spanning als ik met mensen moet communiceren (klanten of collega’s) – het is me allemaal te veel. Over autisme gesproken….

Morgen komt een begeleider praten op de kwekerij. Ik ben van plan om mijn poot stijf te houden. Liever werkeloos thuis dan gestrest op de werkplek.

En vandaag moet ik de storm uitzitten. Storm buiten dit keer en niet in mijn hoofd. Hopen dat de schade meevalt en ik straks geen gesneuvelde bomen en struiken op te ruimen.

Advertenties

Een reactie op “De storm uitzitten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s