Herfst


Afgelopen dinsdag was ik aan het werk in een grote tuin bij een appartementencomplex in Voorschoten. Meer een park dan een tuin eigenlijk, met enkele gazons, beukenhagen, een vijver en een paar sloten als begrenzing van het geheel.

Die vijver en de sloten moeten schoon de winter in, dus stond ik met een speciaal pak aan in het water het riet af te maaien net onder het wateroppervlak. Moeizaam werk, met zo’n zwaar aanvoelend pak aan je lijf en je voeten in de modder, soms bijna wegglijdend als het ineens de diepte inging, balancerend als een koorddanser, en dan nog die redelijk gewichtige motorheggenschaar in je handen….

In de tuin bloeide herfsttijloosColchicum autumnale, een bolgewasje dat veel op een krokus lijkt maar bloeit in de herfst met roze of lichtpaarse, slappe bloemen.  Herfsttijloos is zeer giftig en dat heeft in het verleden wel tot dodelijke ongevallen geleid, las ik op Wikipedia. http://nl.wikipedia.org/wiki/Herfsttijloos

Hieronder twee foto’s van deze herfstbloeier:

P1010595

P1010594

Deze week zag ik nogal wat ganzen in formatie overkomen richting het zuiden, een tweede aanwijzing dat de zomer nu echt voorbij is. Een snel genomen foto met de zoomfunctie van mijn camera ingeschakeld leverde het volgende plaatje op:

P1010580

Advertenties

Een reactie op “Herfst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s