Stem voor het leven


stemvoorhetleven

‘One of Us’ (Eén van ons) is een Europees burgerinitiatief om steun te verzamelen voor de bescherming van het leven, vanaf de conceptie. Onderstaande informatie heb ik van de Nederlandse website die het initiatief in ons land ondersteunt:

Het uitgangspunt voor het Europees burgerinitiatief Eén van ons

De menselijke waardigheid is onschendbaar. Zij is niet alleen een grondrecht op zich, maar de grondslag van alle grondrechten. De onschendbaarheid van de menselijke waardigheid is vast gelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. De menselijke waardigheid is een gegeven: het is geen recht wat kan worden prijsgegeven. Het is inherent aan het mens zijn.
De menselijke waardigheid is ook van toepassing op het menselijk embryo. Daarom dienen status en rechten die gelden voor mensen ook gelden voor het menselijk embryo.

De noodzaak van het Europees burgerinitiatief Eén van ons

Onze maatschappij verzakelijkt en individualiseert. Een menselijke samenleving streeft menselijke waardigheid na. Dit staat boven individuele zelfbeschikking. Een menselijk embryo is een subject, menselijk leven, geen object, ook geen ding.
Waar het menselijk embryo als een object wordt gezien zonder menselijke waardigheid, wordt het gebruikt als “productiemiddel” voor de farmaceutische industrie, als object van wetenschappelijk onderzoek, en kan het bij medische experimenten worden vernietigd.
Het herstellen van de menselijke waardigheid van het embryo zal een dam op werpen tegen het ongebreidelde gebruik van het embryo als object en de vernietiging er van. Daartoe kan het Europees burgerinitiatief Eén van ons bijdragen.

Het doel van het Europees burgerinitiatief Eén van ons

Door uw steun aan dit Europees burgerinitiatief kunnen wij, inwoners van de EU lidstaten, de Europese Commissie vragen bij toekomstige wetgeving financiële steun te weigeren op het gebied van onderzoek, ontwikkelingshulp en volksgezondheid waarbij menselijke embryo’s vernietigd worden.

Door uw steun draagt u bij aan het verzamelen van één miljoen handtekeningen die nodig zijn om het burgerinitiatief in de Europese Commissie te behandelen. Dit biedt een concrete mogelijkheid het menselijke embryo dezelfde waardigheid en rechten toe te kennen die het toekomt en die gelijk zijn aan de waardigheid en rechten die gelden voor ieder mens.

U kunt deze petitie steunen door het plaatsen van uw handtekening via de website De menselijke waardigheid.nl. Daar vindt u ook meer informatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s