Ik zit hier best…


Zaterdag 1 september, half elf:

Ik zit buiten op het terras in het zonnetje. Het is september, maar de zon is nog warm en de bloemen in mijn tuintje bloeien volop.
Achter de heg passeren mensen, maar ze storen niet. De buurman ligt nog in bed, dus ook daar heb ik geen last van. Wel vervelend trouwens als je zo overgevoelig voor geluid bent als ik. Alles kan prikkelen: een elektrische heggeschaar – frequent gebruikt door een bewoner aan de overkant, een dito maaimachine, een geparkeerde auto met stationair draaiende motor, de buurman die met een schoffel het onkruid tussen de tegels wegschraapt, het verkeer op de snelweg A12 (hier vlakbij), en voorts een breed scala aan andere geluiden, voornamelijk voortgebracht door mensen.

Gisteren leek het wel herfst. De takken van de bomen aan de overkant van de straat zwiepten in de wind en het was kil.

Het werk ging moeizaam deze week. Ik had erg weinig energie, sleepte mezelf door de dagen heen.  Langzaam overeind komend na een pauze, mezelf dwingend om weer aan het werk te gaan. Wensend dat er een bed in de kantine stond, zodat ik even kon gaan liggen en slapen. En nu heb ik een koortslip, een fysiek bewijs van mijn slechte conditie.

Er zittend hommels op de bloemen van mijn rijk bloeiende tuinfuchsia. De klimroos maakt nu nieuw schot na de vorige bloei. Mijn hortensia op stam die volgens het boekje veel eerder had moeten bloeien, begint nu pas kleur te vertonen. Prima, een kleurige tuin in september, een verlengde zomer. Voorlopig zit ik hier best.

Advertenties

3 reacties op ‘Ik zit hier best…

  1. Fijn he, die nazomerdagen. Hopelijk komen er nog veel van. Is je heg al hoog genoeg om je er achter te verschuilen?
    Groetjes en een knuffel voor Torre.

  2. Ik ben het helemaal eens met je voor wat betreft geluiden. Ik ben er ook overgevoelig voor. Je kunt ergens meer zijn zonder geluid. Ik moest van de sportschool af omdat daar ook altijd muziek aan stond. Daarom hou ik zo van de nacht, dan is er vrijwel geen geluid. Het verwondert mij dat je wel naar muziek luistert. Zelfs dat geluid is me te veel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s