Een Vriend


Ik keek afgelopen zondagochtend naar Songs of Praise van de BBC, uitgezonden door de IKON met Nederlandse ondertiteling.

Dit christelijke muziekprogramma wordt altijd opgenomen op locatie en dit keer was Liverpool aan de beurt, de stad waar de Beatles ooit vandaan kwamen. In een klein half uur kreeg ik een mengeling van wereld en godsdienst voorgeschoteld, van popmuziek en kerkmuziek.

Er werd een man geïnterviewd die afgekeurd was op medische gronden en zich nu bij wijze van levensdoel op de Beatles had gestort. Tegelijkertijd was deze man erg gelovig en verwachtte na dit leven in de hemel te komen. Hij wees de kerk aan waar Paul McCartney ooit begonnen was in het koor (!), vlakbij Penny Lane.

Daarna kregen we ‘You’ve got a friend’ van James Taylor te zien en te horen, in een door presentator Aled Jones gezongen uitvoering vanuit één van de twee kathedralen die de stad rijk is.
Op dat moment brak bij mij thuis de zon door, na de overvloedige regenval van eerder die ochtend. En ja: de tekst van ‘You’ve got a friend’ – alhoewel door de componist waarschijnlijk niet zo bedoeld – kun je ook toepassen op Jezus Christus en zijn relatie met een mens. Best wel bijzonder, dat dan op zo’n moment de zon doorbreekt. Ik ben niet bijgelovig, maar wel geneigd om moed te ontlenen aan zo’n samenloop van gebeurtenissen.

Toch niet voor niks naar Songs of Praise gekeken en de wereldgelijkvormige tendensen zijn de programmamakers in ieder geval voor deze uitzending vergeven.

Het programma was daarna vrij gauw afgelopen en het leven gaat verder, maar ík heb een Vriend – als ik het tenminste geloven kan!

Advertenties

Een reactie op “Een Vriend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s