De Bijbel Tapes


Bij de krant van vandaag zat een audio-cd met daarop de volledige tekst van het bijbelboek Esther, ingesproken door acteurs. De gesproken tekst is voorzien van effecten die het verhaal moeten versterken: een dichtslaande celdeur, sirenes, stampende laarzen en meer.

De cd maakt deel uit van het project ‘De Bijbel Tapes’ en het is de bedoeling dat uiteindelijk alle 77 bijbelboeken op deze manier ingesproken worden.

Ik heb de audio-cd afgeluisterd en vond het best bijzonder. Het bijbelboek Esther vertelt het verhaal van een Joods meisje die leefde in de vijfde eeuw voor Christus. Het joodse volk leefde toentertijd in ballingschap in Perzië. Esther was een heel mooi meisje die uitgekozen werd door koning Xerxes I om zijn echtgenote te worden en daarmee koningin van het machtige Perzische rijk.
Als een belangrijke hoveling het op de ondergang van het Joodse volk heeft gemunt, gebruikt ze haar invloed op de koning om het lot van haar volk ten goede te keren. Deze ‘Holocaust avant la lettre’ wordt door de Joden nog jaarlijks herdacht bij de viering van het Poerimfeest.

Hieronder de trailer van het bijbelboek Esther volgens de Bijbel Tapes.

Advertenties

2 gedachtes over “De Bijbel Tapes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s