Waarom ik blog


Waarom ik ben gaan bloggen? Lees onderstaand bericht maar eens:

Opschrijven problemen neemt stress weg

19 January 2011

Dat schrijven rustiger maakt en overzicht brengt, wisten we al. Maar nu is ook wetenschappelijk bewezen dat stress kan worden gereduceerd door problemen even op te schrijven. Uit een onderzoek van de University of Chicago bij een groep Amerikaanse universiteitsstudenten blijkt dat mensen die voor een zware test staan, stress en spanning kunnen verminderen door hun problemen gedurende tien minuten neer te schrijven. Degene met de hoogste stress bleken het meest resultaat te boeken, zo bleek.

De prestaties van gestresste studenten blijken soms 12 procent lager te liggen dan rustige studenten. Kun je de spanning van je afschrijven, dan kun je de resultaten met zo’n 5 procent omhoog weten te krijgen. “Faalangst heeft een negatieve impact op de prestaties,” merkt onderzoeker Sian Beilock, professor psychologie aan de University of Chicago, op. “Met deze heel eenvoudige tussenkomst kan daar echter in belangrijke mate bij geholpen worden.”

Bron: schrijvenonline.org http://news.uchicago.edu/news.php?asset_id=2210

Kijk, dáárom heb ik deze weblog. En het werkt echt!

Advertenties

4 gedachtes over “Waarom ik blog

  1. Daarom en ik inderdaad een dagboek, dat het werkt weet ik zeker! Door de dingen op papier te zetten krijg ik in m’n hoofd meer overzicht. Mijn weblog gebruik ik daar wat minder voor. De dingen in m’n dagboek zijn om je rot te schamen;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s