Kruisdragen


Gisteren vond ik op de website van de  IKON de documentaire ‘Trippen op Jezus‘ uit 2008. Hij gaat over de Amerikaan Larry Gross die met een kruis-op-wieltjes langs wegen en straten sjouwt, om op die manier mensen te interesseren voor het geloof. Ik heb de docu bekeken en was onder de indruk.

Larry Gross is wat je noemt een markante persoonlijkheid. Vroeger naar eigen zeggen volkomen van God los, verslaafd aan drugs, gewelddadig en een dief. Op een gegeven moment tot bekering gekomen en daarna een heel ander leven gaan leiden. Een leven van zelfopoffering, gewijd aan God. Dag in, dag uit draagt Larry zijn kruis langs de wegen, in de hoop op die manier verloren zielen te kunnen redden. In de hoop iemand te vinden aan wie hij zijn boodschap ‘Jesus loves you’ kwijt kan.

Ik heb respect voor deze man en ben jaloers op de vrijmoedigheid waarmee hij andere mensen benaderd.

Een link plaatsen naar de docu of de website lukte om onnaspeurlijke redenen niet, maar je als je googelt op ‘ikon docu larry gross’ zie je vanzelf de website bij de zoekresultaten staan. Je vind de documentaire bij zondag 29 juni 2008.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s