Mooi vogeltje


Keep

Ik zag gistermiddag een keep!

Een wat?? Een keep – een vogel uit de vinkenfamilie, u weet wel: vink, goudvink, kneu, sijs, barmsijs….en de keep.

Ik was de elzenhaag die langs de boomkwekerij staat, aan het toppen. Dat wil zeggen: alle takken op een hoogte van plusminus drie meter afknippen, zodat het ding niet de hemel in groeit. En toen zag ik die keep. Hij zat een meter of tien voor me uit op de grond, totaal niet bang. Ik kreeg alle tijd om hem te bekijken, waarbij vooral de fraai oranje getekende borst en bovenzijde van de vleugels opviel. Dat zo’n klein schepseltje zo mooi kan zijn! En dan al die details: dat patroon van zwarte vlekken afgewisseld met witte streepjes op de ondervleugels, de witte stuit, de bovenrug en de kop die nog weer anders gekleurd waren.

Kepen broeden nauwelijks in ons land, dus wellicht was deze vogel een ‘zwerfgast’ – een vogel op doortrek die zich hier op mijn werkplek vol at aan elzenzaadjes en ander voedsel, alvorens verder te vliegen naar zijn winterbestemming.

Ik heb trouwens bij deze webshop een dubbel-cd met de geluiden van 80 soorten vogels besteld. Kan ik de komende winter leren om mijn gevederde vrienden te herkennen op hun zang en op die manier volgend voorjaar nóg meer genieten van de natuur.

Advertenties

4 reacties op ‘Mooi vogeltje

  1. Wat bijzonder dat dit vogeltje zich liet zien. Altijd mooi als mensen daarin geinteresseerd zijn vind ik. Er zijn zoveel mensen die in de natuur lopen en al het moois aan zich voorbij laten gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s