Oh oh Den Haag…..


Wordt het nog wat, die kabinetsformatie of blijft onze regering voorlopig demissionair? Niet dat ík tegen dat laatste bezwaar heb: ons land draait immers gewoon door, ondanks de buitengewone status van de bestuurders in den Haag. In de tussentijd beheert Jan Kees de Jager ons belastinggeld en doet dat uitstekend volgens mij. Ook is de economie het laatste half jaar voorzichtig aangetrokken – en dat zónder draconische bezuinigingen. En Balkenende houdt zich rustig.

Dus wat mij betreft kan de huidige status quo gehandhaafd blijven, maar helaas denken de hoge heren daar anders over….Er moet en zal een nieuw kabinet komen, ook al berust die slechts op een wankele meerderheid van één zetel en wordt hij feitelijk gegijzeld door een hoogblonde Limburger met een aversie tegen de islam. En iedereen die tegenstribbelt, wordt zonder pardon in het gareel gedwongen, al moet daarvoor dan ook dagen lang gepraat en vergaderd worden.

Verhagen kan terug naar de onderhandelingstafel. Men doet net of er niks gebeurd is en gaat door met het in elkaar timmeren van een uitermate gammel bouwwerk. En straks moet het uiteindelijke akkoord goedgekeurd worden door de CDA-kamerfractie (mét dissidenten) en de leden van die partij. Benieuwd hoe dát zal gaan….

(Copyright illustratie: dagblad De Pers, 2 september 2010)

Advertenties

Een gedachte over “Oh oh Den Haag…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s