The day after


Zo, de verkiezingen zijn weer achter de rug. We moesten dit keer wel lang wachten op de uitslag: eerst een voorlopige prognose gisteravond om 21.00 uur, gevolgd door een definitieve prognose een half uur later en pas vanochtend de definitieve uitslag. Nou ja, definitief: de Kiesraad vergadert volgende week dinsdag en daarna is het pas écht definitief.
Een beetje teleurgesteld: de SGP bleef opnieuw op 2 zetels steken, ik had ze meer gegund. De VVD is de grootste partij geworden, dat gun ik ze niet. Wilders: tja, ergens gun ik het hém wel, al geloof ik nooit dat zijn partij geschikt is om te regeren. Denk maar aan de LPF, een paar jaar geleden. Politieke onervarenheid gemixt met grote ego’s bleek een funeste combinatie te zijn en die geschiedenis kan zich zomaar herhalen.
Een regering die de zwakken ontziet en het leven, in al zijn verschijningsvormen, respecteert en beschermt. Zou dat niet mooi zijn?

En dit gebeurt er als je uit de gratie bent:

Wassen Balkenende met verhuisdoos naast Torentje

Het wassen beeld van Balkenende met verhuisdoos. (Madame Tussauds)

AMSTERDAM – Jan Peter Balkenende is in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Amsterdam op straat gezet met een verhuisdoos. Het museum probeert hiermee donderdag op de actualiteit in te spelen, zegt een woordvoerster.

Het beeld van Balkenende stond altijd in een nagebouwd Torentje. Hij staat nu naast deze opstelling met een doos. Het is niet zeker dat de voormalige leider van het CDA in Madame Tussauds snel zal worden vervangen door zijn opvolger.

‘Wij plaatsen maar vier nieuwe beelden per jaar en in dit selectieproces hebben onze bezoekers een belangrijke stem. Dus we moeten nog even afwachten’, aldus de zegsvrouw.

(uit de Volkskrant van vandaag)

Advertenties

2 gedachtes over “The day after

    1. Misschien is een andere opstelling een idee: Job Cohen in de oppositiebankjes of Rita Verdonk die via de achterdeur het politieke toneel verlaat. Van der Staaij en Rouvoet naast een bord met de tekst ‘Restant christelijke partijen’ of Geert Wilders met een sloophamer in zijn hand….

      Mogelijkheden genoeg, zou ik zeggen. Leef je uit, directie van Madame Tussaud!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s