Weer werken – dag 3


Ik kon ‘uitslapen’ vanochtend: de collega met wie ik samenwerk op de boomkwekerij, komt pas om 9.00 uur en ik word op het zelfde tijdstip verwacht. Ik ben er om vijf voor negen, de collega laat nog even op zich wachten en ik besluit om een rondje te gaan lopen om de tijd te doden. Ik loop een stukje in de richting van het naastgelegen landhuis, en krijg vervolgens een reprimande van een grijzende heer die aan komt rijden in een Toyota Yaris. Hij stapt uit zijn auto, informeert wie ik ben en vertelt daarna dat ik me op verboden terrein bevind. Very well, ik ben al weg.

Als mijn kompaan is aangekomen en ons team van twee compleet, moeten er eerst een paar afgekeurde coniferen van gisteren met de hand in stukken gezaagd worden voor de afvalhoop. Daarna gaan we vaste planten rooien en in stukken verdelen. Elk stuk wordt straks opnieuw uitgeplant en – als het goed is – een nieuwe plant. Het voelt buiten kouder aan als gisteren, mijn werkjas is eigenlijk te dun. Het begint zachtjes te regenen en ik merk dat mijn schoenen niet waterdicht zijn.

Om elf uur komt de baas. Hij vraagt of ik het eind van de middag nog langs kom op het kantoor in Leidschendam. Ik zeg nee – omdat ik gelijk naar huis wil als het werk erop zit en geen zin heb om een omweg te maken. Maar ook: vrijdagmiddag na vier uur is borreluur op het kantoor. Het voltallige personeel verzamelt zich dan en evalueert de week, onder het genot van een biertje. Ik wil dat niet, voel me niet op mijn gemak in zo’n groep mensen, klap als gevolg daarvan dicht en ben altijd opgelucht als ik zo’n samenkomst kan verlaten. Mijn ‘nee’ klinkt een beetje bot, al is het zeker niet zo bedoeld. De baas is er niet blij mee en ik voel me schuldig. Mensen, mensen, mensen. Communicatie: altijd ingewikkeld, om moedeloos van te worden soms.

De balans na drie dagen: zwaar werk, te zwaar – en toch afgesproken om het volgende week opnieuw te proberen. De samenwerking met de collega op de kwekerij verloopt tot nog toe goed. Geef het een kans, het zijn maar drie dagen in de week.

Advertenties

Een reactie op “Weer werken – dag 3

  1. Stoer van je, dat je bent gegaan, bent gebleven en volgende week weer gaat. Ik kan me zomaar voorstellen dat dit op de lange termijn fysiek te zwaar voor je is, maar dat blijkt vanzelf en dan houdt het op.
    Ik ben trots op je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s